PERSBERICHT MAART 2016

 
 

Hawker Hunters van DHHF blijven airshowseizoen 2016 aan de grond


Tot onze spijt moeten wij hierbij melden dat de Hawker Hunter-straaljagers van de Dutch Hawker Hunter Foundation (DHHF), die gestationeerd staan op de Vliegbasis Leeuwarden, komende zomer niet zullen deelnemen aan airshows of andere luchtvaartmanifestaties.


Dit als gevolg van het besluit van de Britse Civil Aviation Authority om alle Hunters die onder haar jurisdictie vallen aan de grond te houden, in afwachting van de resultaten van het onderzoek naar de crash van een Hunter bij de Shoreham Airshow in augustus vorig jaar. De Hunters van DHHF zijn Brits geregistreerd, en vallen dus onder de werking van dit besluit. Het onderzoek naar de crash wordt verricht door de Air Accident Investigations Board en haar eindrapport wordt in het tweede kwartaal verwacht.


Wij gaan er van uit dat onze toestellen in de loop van het tweede halfjaar weer mogen vliegen; daardoor kunnen ze niet deelnemen aan het airshowseizoen 2016. Na opheffing van het vliegverbod wordt eerst prioriteit worden gegeven aan onderhoud van de Hunters bij onze maintenance organisatie in Wales (UK). Het streven is dat vanaf voorjaar 2017 onze beide Hunters weer regelmatig in het Nederlandse luchtruim te zien zullen zijn.21 maart 2016

Dutch Hawker Hunter Foundation